29.12.2022 г., 23:37 ч.

Коледа 

  Поезия
166 1 3

 

Като вишнев цвят,  
полепва снегът 
по сухите клони. 
Вятърът свири 
с ледена флейта 
зимна симфония. 

Коледа, тихо 
през всеки комин, 
изпраща със радост 
на всеки дом –
здраве, късмет 
и медена сладост. 

Медно звънче. 
Коледен звън 
оглася нощта. 
Нека да има 
мир, красота, 
магия и доброта!

© Яна Ангелова- Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??