Коледа свята.
Ден на истина чиста
от помисли нелогични,
Коледа мъченическа,
далеч от езичници.
Святост запазена
в храма на праведни.
Днеска си влизала,
там са следите ти
от божия милост
на децата в очите им.
Грейват усмивките.
Коледа е за всичките.
В този ден,
за прошка отреден,
на масата ще седнем
по-примирени от преди
и ще поискаме да сме добри
и само вярата ще може
до Бог сърцата ни да сложи.
Свещ е грейнала във храма,
във душата мъката я няма.
В тая белоснежна зима,
Господи,
благодарим ти, че те има!
© Радка Иванова Всички права запазени