12.11.2009 г., 23:40 ч.

Коледа 

  Поезия » Бели стихове
1725 0 4

Всичко вън е затрупано със сняг,

всичко там е потънало в мрак

и всеки чака само едно,

да се сбъдне нещо добро.

 

И всяко същество знае,

че божи син роди се днес,

а камбаните огласяват

тая блага вест.

 

Снежанка тъй прекрасна,

радва се и тя в този ден

и чакат с нетърпение децата,

дядо коледа да долети с елен.

 

Подаръците чакат под елхата

децата весели в захлас

и снежинките отрупват пак земята

на този светъл празник днес.

 

© Севда Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??