23.12.2010 г., 15:01 ч.

Коледа 

  Поезия » Друга
861 1 8

                                   КОЛЕДА


Пак е Коледа честита -

                                   Рождество Христово!

Пак сърцата възвисява

                                   Божието слово!

Пак се носят химни светли,

                                   химни вдъхновени!

Пак се раждат чувства топли,

                                   празнични, блажени!

Коледари млади бродят

                                   в бялата пъртина,

благославят с песента си

                                  Новата година.

Пени пеят коледари,

                                   пеят и отпяват

и във всеки дом със обич

                                   блага вест оставят.

За година плодовита,

                                   весела и сита,

ябълка червена в двори

                                   да е с плод покрита!

В бъчвите червено вино

                                   обръчи да пука,

да се радват всички хора

                                   на любов, сполука!

Слънцето да се надгрява

                                   с мома хубавица,

сватби повече да има

                                   и рояк дечица!

Да сме живи, да сме здрави

                                   като дрян в гората,

сто години да живеем

                                    с вяра във сърцата!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ради, страхотен позитивизъм има в тези стихове! Искрено те поздравявам и ти желая плодотворна и здрава да е за теб и близките ти 20011-та!
  • Красиво и щедро наричане за здраве и благополучие!
    Щастлива Коледа!
  • "Слънцето да се надгрява
    с мома хубавица,
    сватби повече да има
    и рояк дечица!"

    Дай, Боже! Ето това най-много ми хареса, сигурно защото имам синове за женене.
    Весели празници, здраве и късмет, Радко!

  • Радваш душите, Поете!
    Благодаря ти за тази Коледна ода!
    Весели признаци, приятелю!
  • От твоите уста в Божиите уши,както се казваЖив и здрав бъди и светли,пълни с любов и благодат празници:
  • Да бъде!!!
  • Радко,Радко!!!обичам името ти хахаххахаВесели!!!
  • Весели празници!
Предложения
: ??:??