КОЛЕДАРЧЕТА
Шест врабченца пъстрокрили,
коледарчета-игриви,
вчера заедно решили
да живеят на тавана
в къщата на баба Стана.
Там на топло до комина
да прекарат цяла зима.
Ала ловката писана
бързо развали им плана.
Тази сутрин, без покана,
тя качи се на тавана.
А тогава? Ах, тогава!...
Олелия там настана
и събуди баба Стана.
Лилия Велчева
© Лилия Велчева Всички права запазени