13.12.2014 г., 19:41 ч.  

Коледата на Дядо Коледа 

  Поезия » Бели стихове
383 0 0

Коледата на Дядо Коледа

 

Топло мляко,

непрочетена книга,

пламък от камина,

коледно дърво,

коледни песни,

коледен дух.

 

Все по това време на годината,

от както се помнят днешните

и старите и мъртвите дори,

все на теб се молят дядо,

все на тебе чакат.

 

А ти, мили ми Дядо Коледа

писал ли си някога писмо на твой

въображаем старец?

Пожелавал ли си си любов?

Мечтал ли си си за играчка?

 

А може би си имал всичко,

затова си тъй добър.

Целиш да ни научиш,

че на тоя свят не най-важно е

да искаш да получиш,

а да поискаш да дадеш.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Жана Живкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??