Бъдни вечер е светло начало
в този свят от недъг ослепял.
В този свят от греховното цяло
взел причастие, родом от кал.
И съзирам прилежно постили -
безконечен кордон имена,
как на Коледа с вино препили
пак изяждат заклана свиня...
© Младен Мисана Всички права запазени