9.12.2008 г., 1:13 ч.

Коледен ученически рап 

  Поезия » Друга
1470 0 6
За Коледа пристигна
със своята шейна.
В училището стигна
и почна веселба.
Подаръци различни,
за всеки чуден дар,
оценки тъй обични
от щедрия чувал...
Двойките направи
на весели шестици...
Усмивки той остави
за всички ученици...
Децата са щастливи,
не вярват в този миг,
старецът прикрива -
щом лош си ученик...
Коледа е празник
дори за слабостта.
Вълшебството опазва
реалните неща...
Звънецът бие с радост,
усетил звезден миг,
че тръгва със заряд
всеки ученик
към своя дом и чудо
в сърцето му тупти,
с усещане за лудост 
и сбъднати мечти. 
Вече няма двойки
в дневниците жалки!
Превърнати са в тройки
позорищата малки.
Празникът зарежда
с очакване и смисъл!
Оплетени в надежди,
изпразнени от мисъл,
пред стареца усмихнат
всички се нареждат.
Благодарят му тихо,
за още се оглеждат...
Ще има звездна радост,
но трябва доста труд.
Късметът днес се пада
на шантав или луд...


© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??