16.12.2007 г., 12:48 ч.

Коледен въпрос 

  Поезия » Друга
946 0 4

Не можем ли да бъдем по-добри?

Не може ли поне сега да се замислим за изгубените дни

и да забравим безбройните лъжи?

Не можем ли поне във тази Коледна и светла нощ

да изтрием сцените на фалш и суета?

Не може ли да кажем просто "съжалявам"

и да подадем един на друг ръка?

Но вярвам, зная и ще продължавам

да подкрепям силата на любовта!

Мога, силна съм и ще повярвам,

че мога всичко аз да променя!

Коледа е нежната стихия,

която ще измие от света

страданието и подлостта!

И ще накара даже и звездите да запеят

в нощта Коледна звънлива песен!

За да ни постави пред въпроса ни пореден

и да кажем, че животът е чудесен!

© Лия Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??