18.12.2022 г., 9:23 ч.

Коледна Любов 

  Поезия » Любовна
408 0 2
            Коледна Любов

 

 

 

Огледай се в елхата, в нейните звезди,

там ще видиш, любима, моите очи.

Те тогава ще ти проговорят, погледни,

те търсят твоите, останали пак сами.

 

Ти си там далече, любима, но си до мен,

идваш и оставаш в мислите ми всеки ден.

Навярно и ти за мен мислиш вечерта,

когато си край красивата елха на Коледа.

 

Ти пожелай си, мила, нещо за празника,

казват хората че тогава случвали се чудеса.

Ще чуеш весел звън на пътната врата

и може да съм аз и дядо Коледа с торба.

 

Казват, че добрият старец идвал с шейна,

която движела се много бързо по света.

Може с нея да дойдем при теб, мила, сега,

когато сбъдват се желания, идва и Любовта!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??