Ах, каква красива
Коледна елха!
И в душата сива
грейва светлина.
Тази Бъдна вечер
мойта дъщеря
чакам отдалече
да пристигне тя.
Виждам как по нета
пише ми сама:
в порта самолета
че не излетя.
Снежна люта зима
пистата покри.
Но живот да има -
той ще се стопи.
Нека да сияе
Коледна елха.
Ще пролея, знаеш,
аз една сълза.
Мама ще се чукне
мислено с теб.
Пролет щом се пукне,
хващай самолет.
Няма разстояния
нас да ни делят
с тези твои знания
и с този мой инат.
© Елена Всички права запазени