20.12.2007 г., 15:54 ч.

Коледният дух 

  Поезия » За деца
2452 0 23
Духът на Коледа
е вложен във децата,
да пазят
неговата чистота,
вярата да носят
във сърцата,
светъл и добър
да е  света.

Сънуват те,
предколедно мечтаят,
за онзи старец мил
и белобрад,
как влиза през комина
и оставя
подаръка заслужен
и желан.

Подаръкът бленуван,
важен,
награда за добрите
им дела,
направен е с любов,
специален,
да вярват безрезервно
в чудеса!

Дълго в себе си
да пазят
нежната си
белота
и после доброволно
да предават
коледния дух
на своите деца.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??