28.04.2011 г., 15:30 ч.

Колко мога 

  Поезия » Бели стихове
784 0 1

 

 

Колко мога

 

Оставил ли си ме сама,

да бъда пух на чуждото одеяло,

макар да съм над земя,

станала тежка  от зряло сляпо

              прохождане.

 

Стъпките безследно си изгубих

в прахта на всичкото минало,

а аз все още си те помня - малък,

толкова, колкото мога от теб

  сама да обичам. 


*

Колко ли могат две легнали ноти,

да се разливат по линията на живота,

сливането е хармония, но мелодии

не ще остави само заплодена октава

**Октавата е основен музикален интервал. Субективно на слух октавата се възприема като два последователни звука, много приличащи си един на друг, но явно различаващи се по височина.

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??