28.07.2006 г., 12:40 ч.

Колко струва? 

  Поезия
615 0 7
Обясни ми колко или какво ще струва
една капчица човешка добрина?
За колко оценяваш човешката любов
и според теб такава съществува ли?

Защо пренебрегваш човешкото у всеки
включително и това в мен?
С иронични усмивки и лаконични думи
залъгваш ме,че ти е приятно с мен.

Какво печелиш?Нима приятели истински ти можеш да имаш?
Нима мислиш че мен можеш като кукла на конци да разиграваш
накъдето и както си поискаш?
Нима ти си нещо по-висшо от мен?!

Колко струва една искрена усмивка
и как мога да я предизвикам да се появи на лицето ти?
Кажи ми,хайде,колко струва да бъдеш човек
с външни белези на човекоподобно....?

27.07.2006.

© ГАЛИНА ДАНКОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??