18.09.2007 г., 15:25 ч.

Кома 

  Поезия
861 0 16



K O M A



вземи ме
в сухата сълза
и изкъпи ме
във очите си
нетленни
не казвай
идвам
ей сега
не се заричай
ти
това не можеш
да направиш
та виж се
ти си без крака
без тяло
и без болка
твоята душа
с приятели
във нея влюбени
танцува
тихо и безмълвно
във нощта
и радва се
щастлива е
до утринта
когато пак тъгата
сънена пристига

от вътрешната сфера
на очите ми
сълзи не спират
да се леят
а външно
сякаш нищо няма
и птиците си пеят
пеят
пак търся трескаво
но не отчаяно
мечтано милиметърче
следа
от някакво движение
или пък знак
въздишка твоя
миг конвулсен
трепет малък
твоето знамение

във кой ли свят
сега си
мъчиш ли се
или си свободна
докосна ли се
до отвъдното
до рая твой
заслужен
или те дави
преизподнята
лицето ми е каменно
досущо твоето
и все ми е едно
къде си
или докога
аз чакам
или идвам
имам сили
и всеки миг
ти ги излъчвам
ти си
моето














Чар. някога

© Чавдар Кунчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??