1.09.2018 г., 21:52 ч.

Комплименти 

  Поезия » Любовна, Хумористична
577 2 2

Понакога си мисля: "Твоят Бог е толкова далече,
не вижда как звездите му флиртуват с тебе мой човече,
а ти ги сваляш с плетеното ти от мен елече - 
чаровник палав! – Лъжи, че нямаш сили вече!...
Коя от тях написа ти писма тринайсе?...
Коя сълзи за теб пророни от харема звезден?
Че всеки Бог е многоженец и ревнивец – знай се,
когато Бог на пътя му застане – земен!
Защо ще иска да те вземе – за охрана?
Ще пазиш зорко ярко жълтите невести!?
Нали когато със перата идеш – за отбрана,
ще покориш и „Царство му небесно!”?!

 

15 май 2016 г. 08.08 часа

© Таня Чардакова Всички права запазени

Стихотворението е публикувано за първи път в творческия ми фейсбук "Dvekitki Karlovo" на 16 май 2016 г. и е написано за да даде кураж на приятел, който пише божествени неща!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??