12.03.2016 г., 19:00 ч.

Компромис 

  Поезия » Любовна
470 0 7

 

КОМПРОМИС

 

Приятелството просто е компромис,
когато силно си обичал.
Когато ти не си заспивал,
а името ù влюбено си сричал.
Когато си разказал любовта си
във рими… във изстрадани куплети…
Когато си цитирал на луната,
любовта на вечните поети.
Когато си мечтал за длани,
за устните ù… и очите.
Когато си мечтал за любовта ù,
за морето и вълните…
Приятелството е един компромис!
Една самотна, бяла чайка!
На любовта ни слага точка,
а как исках да е запетайка.

 

Емил Стоянов

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??