26.02.2009 г., 21:05 ч.

Компромис... оттатък баира 

  Поезия
636 0 1
 

Компромис... Оттатък задръжките.

Срамът е наяве бърборене.

Късащ майсторски дръжките

на плодовете на двора.

А дворът, обрасъл нарочно.

(Да няма клюкарски седенки.)

Ръждата се хвана безсрочно

на входа и всичките сенки.

Минаващи... Плачещи... Шепнещи...

За много неща и за малко.

Сълзливи следите са лепнещи.

Не виждали слънцето. Жалко.

А  вътре (оттатък баира),

полегнал сред чаши изпити,

компромис разстлал панаира

вече не пита очите.

Той знае и може да прави

 илюзии с привкус на мъка.

От мене безмълвно извади

 сърцето. Настана разлъка...

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми! Стихът ти има особено звучене и битово очарование! Поздрави!
Предложения
: ??:??