11.04.2006 г., 14:51 ч.

Кому е нужно? 

  Поезия
1622 0 5

Кому е нужна островърха шапка,
ако заклинание едно не знае,
кому е нужна дъждовната капка,
ако за дъжда навън не хае?

Кому е нужен слънчев ден,
ако очила очите му прикриват,
кому е нужно да е в Райски плен,
ако портите на Рая не откликват?

Кому е нужно вярно да обича,
ако любовта му е далечна,
кому е нужно себ’си да обрича,
щом раздялата ще бъде вечна?

Кому е нужно думи да изрича,
когато устните му са слепени,
кому е нужно смисъл да извлича,
сред хиляди, със мъка закрепени?

Кому е нужно всичко туй се пита?
На Бога? На човека? Ил` на звяра?
Нужно е! Но нужното отлита,
ако във сърцето няма вяра!

© Александър Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??