Имаме се за различни
и гледаме в хорските души.
"Души за продан... - досущ типични",
с достойнство, което не се руши.
Но сме като тях, ще гледаме сеира,
който сами ще изградим.
Всички в тълпата ще се бутаме,
все някак да се вредим.
И започва за нас купонът,
кой, как, с кого, защо.
Отговорът: "Хайде де, бе - сега му е сезонът, сега ви е дошло".
И консумиране да го наречем, и употребяване, ако речеш.
В мислите на хората ще си течем
в какви ли не ситуации, дори и да не щеш.
Лошото е друго, има хора за честта,
ама тях ги привлича грубо
откритото в чуждите очи - пошлостта.
И игричката е сложна консумирани, консуматори и други,
влизат сами в калта, правят си "услуги...",
за през нощта.
Има ги, милите душици,
плачещи за ласка без любов, без сетива, без думи.
Действат, за момента без да трупат психически суми.
И доволни си остават,
по-жалко, ако не са.
Ще изглеждат като от кучета наръфани меса.
И те любов дано намерят,
и погледнат от другата страна,
и видят що за картинка,
приличали са на сексуално изпаднал сатана.
`eFm1_
© Евита Всички права запазени