5.04.2013 г., 8:11 ч.  

Контраст 

  Поезия » Философска
459 0 2

Контраст

 


И все през бурите понесен
вървиш по път съзидан с векове.
В душата ти назрява песен,
кръвта със ясен порив те зове.

Не се предавай никога, Човече,
животът ни прелива от борби!
Душата истини с лъжи пресече,
но е още чиста - може би.

Вдигни глава, минутите те чакат!
Погледай към високите звезди!
Дали ще ги разкриеш, ако мракът
не е обгърнал техните черти?

И все така през бурите понесен,
вървиш по път съзидан с векове.
Загледан към звездите с песен -
духът ти с ясен порив те зове!

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Вдигни глава, минутите те чакат!
    Погледай към високите звезди

    Само ногоре и винаги напред!
  • Не се предавай никога, Човече,
    животът ни прелива от борби!
    Хубаво е!
Предложения
: ??:??