Копнеж
Всяка нощ в съня ми идваш, стъпваш тихо, лицето ти не виждам.
Докосваш в мрака моето лице и редиш ми нежни стихове.
Познавам само гласа ти, нежните ръце, топлия дъх по моето лице, парфюма с дъх на мускус, ухаещ в нощта.
И търся те във всеки град,
в всеки поглед непознат. Търся нежните ръце,
гласа ти като меко кадифе, надявам се да доловя сред гласовете на града.
Но на прага на нощта, останала сама, с тъга потъвам в съня.
И ето те и теб,
отваряш тихо старата врата и отново си с мен,
мой копнеж не уловен.
© Катя Чортова Всички права запазени
Много ми харесва.Позрдравлиния!