8.01.2020 г., 20:50 ч.

корени#род. родина# детство# 

  Поезия » Свободен стих
574 0 0

Аз съм.
Аз съм Поля.
Аз съм Българче.
Аз съм християнче.
Аз съм Бабинче.
Аз съм топла печена питка,
Прясно издоено козе мляко
Аз съм баница с късмети, шарени великденски яйца, козунак,кисело зеле сланина,лук, сарми ,курбан чорба на Богородица, попара от коприва или от липов чай с хляб и масло.
Аз съм скърцащ под петите ми сняг.
Аз съм Балкан :зелен безкраен могъщ вечен.
Аз съм горска пътека, съчки ,гъби пачи крак и млечници, казан за варене на ракия.
Аз съм плетен вълнен търлък, мекици,
Аз съм Под игото, на Прощаване,
Аз съм бездомна безнадеждна и унила.
Аз съм косено сено на ливадата.
Аз съм читанка.
Аз съм студена вода от кладенеца на село.

Аз съм две хубави очи.
Аз съм лилав ухаен люляк, бели кокичета.

© Поля Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??