10.04.2020 г., 12:07 ч.  

Коронавируса и мириса 😉 

  Поезия » Хумористична, Гражданска
798 4 4

Спокойно обяснявам на жената:

 

Шест фризера ни чакат във мазата!

Ще стигне засега храната.

Не стигне ли - ще опечем тъщата.

 

Не мразя кучката и нека не се караме.

Дебела е, цял месец ще изкараме.

Разбира се, това, във случай краен,

когато свърши и колбасът траен.

 

И стига с тоалетната хартия!!!

ДупЕтата с ибрик ще си ги мием.

Намерил съм ти -  втора употреба.

Дърво спасяваме бе, мамка му да еба.

 

Две бурета ракия съм доставил.

Това с лечебна цел съм го направил.

Дори на нея не се доверявам,

преди да пия ще я преварявам.

 

Дистанцията социална е най-лесна.

Хапни главичка лук, главичка  чесън.          

Така дистанцията е осигурена,

загуй говориш от балкона с мене.

 

За маските - уший от стари гащи

Не ги пери, миришат, но са наще.

Пътечката кафява не ти пречи,

от нея вирусите бягат надалече

 

***

 

Нo, мога да прихвана - дума няма.

Прихвана ли - си имам план-програма.

 

Най-първо ще целуна по устата

любима - теб, а после и тъщата.

След туй отивам бързо до комшията 

и ще му кихна право във чинията. 

 

На данъчната - дето ме тормози,

букет ще пратя - със наплюти рози.

А кмета със бонбони ще обгрижа,

но всички, до една, ще ги оближа.

 

А след това отивам в парламента,

че пълен е с вонящи  екскременти.

Ще си изкашлям мощно дробовете

на депутатите директно в носовете.

 

Не свършва тука моята програма,

но здрав съм, във момента - вирус нямам.

Сега ще пия греяна ракия,

а после … дУпето с ибрик ще си измия.

 

ПИ

© Пламен Иванов - ПИ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря приятели. Реших да се надсмея над злодея. Но не само на вируса. Дано да се е получило.
  • ХаХаХа! Весело и много находчиво, Пи! Пропуснал си само да отбележиш, че зетят има главната заслуга за напълняването на тъщата с добрите си грижи за нея. То прасе се храни добре преди да го пратят на заколение...! Специален поздрав за свежата хумористична поезия. Всеки ред тук е като библейско откровение. А и грижата за дърветата ми направи много силно впечатление. Нали април е и месец на горите...?
  • Кефя се на подобни творби, които имат колорит и не използват тоалетна артия за забърсване на нелицеприятните факти от живота.
    Иначе, и подготовката е на ниво, и планът е отличен.
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??