4.12.2013 г., 13:54 ч.  

Като птиците 

  Поезия » Друга
287 0 0

Като птиците

Умират птиците сами.
Постепенно гасне им свещта.
Без сълзи и погребение,
далече от хорското мнение.

Хвърлят кървавите диаманти.
Значение другаде имат.
В дървеното легло всички са равни,
но пред кантара неравноправни.

Пробужда се топлината.
Охлажда странната буйност.
Целувка между непознати,
донася чудни благодати.

 

© Иван Чорлев Всички права запазени

Редактирано!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??