8.08.2013 г., 17:27 ч.

Коте 

  Поезия » За деца
394 0 0

КОТE

 

Котeнце добричко

в малката ни къща

мяука, нa всичко

със игра отвръща.

 

То е пухкаво и мило,

с плахи, весели очи,

на кравайче се е свило

и страхът не му личи.

 

Все посреща и изпраща

домакините добрички

и опашчица поклаща

покрай пътната вратичка.

 

Котенцето стъпва нежно –

някой пак ще го погали,

ако е така прилежно,

ще му купя портокали.

 

Сладичко ухото гали,

щом в краката ти замърка,

на мишоците заспали

сметките ще пообърка.

 

21.08.87

© Динко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??