11.01.2010 г., 6:59 ч.

Коте калпазанче 

  Поезия
951 0 3

                                                          Коте калпазанче

 

Щом котката ми се качи на дивана,

аз ù казвам  незабавно да слезе.

Е-е-е-х!Голяма е калпазана!

Казах ù от стаята да излезе,

обаче не! Тя не слуша.

Айде сега, няколко парченца ще й намуша

от вкусното пиле на мама.

Горкичката, през стъклото я виждам.

Май трепери от студ.

Но аз, нали я обичам,

веднага ще я пусна.

Ех, колко е сладка!

Моята малка писана.

Ще й дам играчката-патка,

на моята котка-калпазанка.

 

                                           Тигърско око

                                            Габриела Д.

© Габриела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??