Коте калпазанче
Щом котката ми се качи на дивана,
аз ù казвам незабавно да слезе.
Е-е-е-х!Голяма е калпазана!
Казах ù от стаята да излезе,
обаче не! Тя не слуша.
Айде сега, няколко парченца ще й намуша
от вкусното пиле на мама.
Горкичката, през стъклото я виждам.
Май трепери от студ.
Но аз, нали я обичам,
веднага ще я пусна.
Ех, колко е сладка!
Моята малка писана.
Ще й дам играчката-патка,
на моята котка-калпазанка.
Тигърско око
Габриела Д.
© Габриела All rights reserved.