25.06.2011 г., 11:33 ч.

Коте водолаз 

  Поезия » За деца
803 0 12

Малко пухкаво писанче,
рошавото мърморанче,
във дома ни днес гостува,
иска то да си...  поплува.

Влезе плахо, мълчаливо,
поогледа се страхливо,
взе да души със нослето
и замятка опашлето.

Покатери се на стола,
поогледа смело хола,
после скочи - хоп! - на шкафа,
а от шкафа... под чаршафа.

Гмурна се като в реката,
и "дълдиса  под водата".
"- Мяу, мяу! - страшен водолаз -
Вижте ме, това съм аз!"

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??