29.11.2013 г., 15:54 ч.

Коя съм 

  Поезия
790 0 2

Сред  тълпата от хора сама съм.

И отново питам себе си коя съм?

Защо съм още тук - при вас,

когато трябва да ме няма?

Всеки миг е болка!

Белязала душата ми с неяснота,

която търси своя дом.

А тук съм чужда - непозната,

играя роля на съдбата.

Нима животът ми ще мине

между тези няколко стени?

Не искам да съм тази,

която утре ще живее в лъжи!

И някой ден ще се пробуди посивяла,

ще знае вече, че е закъсняла.

За тази сцена, в която не е играла!

Време - спри! Почакай, само миг!

Да отида в своя дом!

А после ако искаш си върви,

но мен там ме остави!

Да мечтая! Да се нося по течението на реката.

Стихът ми да плува като лодка,

а с него и аз да оживявам,

да прелитам като птица,

която понякога спира и търси илюзията

на своя живот!

Течението всичко отнася!

Лодката  е счупена!

Писмото - изгубено!

В киното и театъра

някои играят без думи,

но аз все още съм тук

при вас съм и питам коя съм?

Не виждате ли, не съм като вас!

Между тези стени съм окована!

И мечтите ми между пукнатините

на прозорците бавно умират!

Чезна в еднопосочна улица, знам пътя,

но въпреки всичко ме е страх

да не се изгубя!

© Благослава Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е! Поздрав!
  • ТОВА Е ЕДНО ОТ НАЙ-СИЛНИТЕ НЕЩА, КОИТО НЯКОГА СЪМ ЧЕЛА!!!РАЗТЪРСИ МИ ДУШАТА!!!!!!ТОЛКОВА СИЛНО, ТОЛКОВА ИСТИНСКО, ТИ СИ ЗВЕРСИ ТАЛАНТЛИВА БРАВО НА ТЕБ!!!!!! ТАКА КРАСИВО ПИШЕШ!!!!!МЕЖДУ ДРУГОТО ДА ВИЖДА СЕ ЧЕ СИ РАЗЛИЧНА!!!!
    Не знам защо в душата ти има болка, но ти пожелавам това да спре!Да играеш в своята сцена!Да разбереш коя си и да бъдеш много щастлива!!
    С много уважение!!!
Предложения
: ??:??