4.09.2023 г., 10:12 ч.

Крадецът на орехи 

  Поезия
138 3 3

КРАДЕЦЪТ НА ОРЕХИ

 

... тътри дрипави бурнуси облакът връз дол и рът,

орехи край пътя бруси циганче със дълъг прът,

гладно – кончето му скубе туфи жлътнала трева,

мракът мъкне тежък губер през корията едва –

над реката с бели мренки сетно слънчице пълзи,

 

хвърлят все по-дълги сенки, капят белите брези,

славей млъкна, бухна чухал, гарга въздуха раздра,

вятърът дудук продуха над смълчаната мера,

нийде светлинка в небето, просто в есенната нощ

брусих с циганчето клето орехи във звезден кош.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??