19.12.2022 г., 6:35 ч.  

Кралят на мача 

  Поезия
880 1 2

КРАЛЯТ НА МАЧА

 

... да бе ме кръстил тати Лео Меси

или – защо пък не? – и Мпапе,

тя – мама, щеше питка да омеси! –

да каже: – Тръгвай за Катар, хлапе!

 

И да не ми се връщаш тук без купа!

Роден си за световен ореол.

И аз – щом хапнах пилешката супа,

започнах да бележа гол след гол.

 

Вратарите на чуждите отбори

видяха се във чудо него ден.

Със съдията почнахме love story –

с любов отсъди дузпата за мен!

 

Изпълних я! – по-точно от Стоичков.

И стадионът страшно изрева.

И в този миг решено беше всичко! –

световен шампион! – със 3 на 2.

 

Играта беше твърда. И – коварна.

И головият пас бе твърде къс.

Обаче утре – тръгна ли през Варна,

ше бъда Лео Меси – number first!

 

18 декемврий 2022 г.

гр. Варна, 19, 55 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??