3.04.2007 г., 13:28 ч.

Красавицата ще остане няма  

  Поезия
818 0 2
Красавицата ще остане няма

Не прошепва нито дума,
но ти казва всичко със очи.
Красавицата от другата страна на залеза.
Опиянява те, влудяващо мълчи.

Коя е тя? Не я познаваш,
но омагьосан си веднага щом я видиш.
Плахо крачиш, сякаш към началото и края,
но спираш се, от красотата й застиваш

Не се опитвай да я разбереш.
Във своя свят живее и умира.
Научила се е през чуждите очи да плаче
и в  мечтите чужди да заспива.

Миг нищо повече не искай.
Днес е твоя, утре не,
а всъщност е на всички и на никой.
Оплита всеки в приглушеният си спомен за  копнеж.

За нея ти си скитник,
нагло влязъл във безмълвния й свят
Смутен от мислите,  отвлякъл тишината.
Притъпил ума си  в  порив сляп.

В живота ти била е сянка.
Споменът за най-красивата измама.
Изгубила се в своя свят,
красавицата ще остане вечно няма.

© Ина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??