6.03.2009 г., 0:15 ч.

Красива госпожица 

  Поезия » Друга
599 0 4

 

КРАСИВА ГОСПОЖИЦА

Много е красива и кротка, и дива,

панделки, грим, деколте...

силна и слаба, грешница млада,

с черен колан и бомбе.

 

Красива госпожица е нашата столица.

Косите ù прах от злато.

В очите ù свети надежда за всеки.

Сърцето голямо, добро!"

 

И земна, и свята, бедна, богата -

с панделки, грим, деколте.

Красива госпожица е нашата столица

с усмивка, като на дете.

 

Аз вече съм чичко, но въпреки всичко

снощи я спрях на кафе.

Очите ù сякаш ме  питат самички

Здравей... Как си, мойто момче...?

 

Кажи как я караш, с кого разговаряш?

Ти пак ли си в оня  квартал?

Как си с парите, с колите, с жените...

Или си ги надживял...

 

Казват за нея, била като фея.

Бели птици в гърдите ù спят.

Очите - звездици и белите птици...?

Аз не мога, не мога без тях...!

 

Красива госпожица е нашата столица.

 

 

 

 

 

© Дует Трайчеви - Теодора и Тодор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??