24.12.2008 г., 12:59 ч.

Красива измислица 

  Поезия » Друга
622 0 6

 

(с умишлено оплескан ритъм и всички възможни грешки и технически несръчности, за които се сетих;

ей така, за удоволствие и самочувствие само)

 

 

Провървя ми най-неочаквано,

макар мъгливо да е и кално днес:

разкривените улички се усмихват,

изненадани, че им правя чест.

 

И стопанките ми се радват:

с удвоен замах китени черги тупат.

Гостилничките гостолюбиво притихват

и ме канят на топла супа.

 

Добро е градчето, добре възпитано:

още мръсно и разкопано,

неудобството скрива, не пита ме

как така му гостувам с години рано?

 

Но когато, отдавна немлад,               

пак намина неслучайно натука,

да се порадвам на обновения град –

на затворените му врати ще почукам.

 

Ще вървя по площади бляскави,

край горди здания и фонтани,

под които са погребани ласките.

 

Красотата посреща гости с мълчание.   

                     

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??