27.10.2012 г., 13:40 ч.

Красивите и добрите жени 

  Поезия » Философска
392 0 1



По сентенция на Наполеон

 

О, жени! О, вий, жени красиви!

Вие радвате очите ми щастливи.

Рози сте във моите градини.

Подмладявате ме със години.

 

Вий - красиви вещи в стъкленици.

Вкусна гозба в плитките паници.

Радвате на всекиго окото.

Лъскави сте брошки на сакото.

 

О, жени! Жени на добротата!

Аз за вас отварям си вратата.

Вие сте съкровище безценно,

за мъже - мечтание нетленно.

 

Мъжкото сърце пък вас харесва.

Цялото небе за вас се сресва.

Добрината ви е дар от Бога,

без която всъщност аз не мога.

 

Но от всичките една ми трябва.

Мен единствен само да ме грабва.

Тя очите с красота да чопли,

с добрина сърцето ми да топли.

 

Боже, има ли жена такава?

Питам те с душата си корава.

Дай тогава две в една събрани,

но и ангел - нощем да ме брани.

 

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Понеже съм съгласен с теб,Милане,веднага смених думата.Благодаря!
    Привет от мен!
Предложения
: ??:??