"В миг поглеждам те и ето
пак тъга промъква се в сърцето"
Хайнрих Хайне
Красотата навява тъга,
красотата дори ни разплаква.
Тя оставя дълбока следа
на сърцето във тъмната ракла.
"Красотата света ще спаси" -
Достоевски бе някога писал.
Красотата не ще угаси
на Злото коварния смисъл,
ала нас ще направи добри,
със души романтични и чисти,
сетивата ни ще прероди
и сърцата ни ще пречисти.
© Нина Чилиянска Всички права запазени
Тя е навсякъде - дори и в най-простичките неща...
Само трябва да умеем да я виждаме...
Хубав стих - явно ти я виждаш!