12.02.2008 г., 21:25 ч.

Красотата убива 

  Поезия
642 1 1
Красотата убива,
като студът в пролетен ден.
Затуй от гняв изцеди ме,
отхвърли обичта ми, отрасла във плен.

И човека в мене не гледай!
Нито лицето, пропито с съблазън.
Аз не струвам. Отивай!
Някъде, де от боговете няма проказа...

И мълчи ме. Аз съм оная без име.
Красотата убива, помни!
И залезът даже отмина.
Истинските умеят да обичат в ранни зори!

Престъпна същност е в мене!
Твърдо Земята ми връща...
И Бога - създател без време,
клетвите за мене обръща!

И Дяволът ми разказа сказание,
че красотата човешка не струва.
След мене Земята хвърля монета
и пълна минута от времето плува...

И жената с нея преплува,
додето брегът я достигне,
или сама се хвърли в разпятие,
а часът в секунда премина...
(Клетва давам за минута познание!)

Красотата на убийци ме даде
и убийцата в мене роди...

Прости ми, че всичко им дадох
и крадях от грешните своите тъги...

И сега плащам им всичко с данък,
по-кървав от първородния грях.
(Жалко е да взимаш трохи от личния залък
и от Бога да бягаш, обсебен от чуждия страх...)


Красотата убийци създава
и моли в немилост за божия зов...
Красотата убива, без да пострада
и ражда от зората женската мощ!

© Ди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??