10.10.2011 г., 16:50 ч.

Кратка вечност насън 

  Поезия » Любовна
608 0 1

Сънищата ми сънуват твоите!
Обаче много будно ги сънуват!
И  ги живеят като някак собствени.
И ги умират като някак чужди.


В черупчестата им обвивка е затворена,
една любов, пречупена на две.
Ако остане там - ще оживее.
Ако я пропука - ще умре.


Но умирането и живеенето са понятия,
концентрирали във себе си обикновеност.
Благословени с мощното проклятие,
на болезнено призвание за тленност.


А нашата любов е кратка вечност,
необитаваща пространствата отвън.
Умираща, когато се разкрие!
Векуваща, когато е насън!


И нека все насън да си остане,
за да не се изгуби в делника суров.
Реалността създава чувство за граничност.
А тогава любовта не е любов.

© Божидар Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А нашата любов е кратка вечност,
    необитаваща пространствата отвън.
    Умираща, когато се разкрие!
    Векуваща, когато е насън

    Възхитена съм!Поздрав сърдечен!
Предложения
: ??:??