22.02.2024 г., 10:22 ч.

Края на зимата 

  Поезия » Пейзажна
204 0 0

В края на зимата-

пропуква се ледът сковал сърцата,

събужда се надеждата изстинала,

снегът отстъпва място на тревата. 

 

Въздиша бодър и с радост света. 

Небето топло се засмива. 

Кокичета нежни подават глава,

да известят края на зимата. 

 

А зацъфтят ли скоро черешите,

във въздуха магия ще има.

Ще възроди мечтите, копнежите,

защото е края на зимата.

© Десислава Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??