5.09.2018 г., 2:14 ч.

Краят на лятото 

  Поезия
216 2 4

 

Краят на лятото: тънкият ръб,
дето разделя морето с небето.
И на скалáта ронливият гръб.
Танцът на двойка орли в дефилето.

 

Сънна поляна. Млада ела.
Стъпка лисича. Сянка по пладне.
Силни, стремителни, смели крила.
Капки роса върху мъхове жадни.

 

Полет, ликуване, коси лъчи.
Светъл кипеж и копнеж по безкрая.
Бяла кошута със влажни очи.
Има ли лятото край, аз не зная ...

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??