4.09.2014 г., 17:45 ч.

Краят на лятото 

  Поезия » Пейзажна
545 0 1

Краят на лятото ме натъжава,

сякаш че отива си любим човек

и подире му и онзи зной жарава

скрива се във тъмното напред.

 

Няма го! Като една любов избягала.

Кея пак е празен и не ми се спи.

Обикалям гол и бос по пясъка,

а дъждът не спира да вали.

 

Търся го сред спомени обрулени,

идващи като делфини по море,

те изпълват ми очите влюбени

в залези обляни в кадифе.

 

Чакам го при сънените мелници

да се върне с южни ветрове

и на тази страст аз вечно пленник съм,

лятото е в моето сърце.

 

Лятото с разходките до късно,

лятото със жизнерадостния смях,

като птица феникс то възкръсва

и намира ме оставен там, където бях.

 

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??