15.09.2020 г., 22:58 ч.

Криза 

  Поезия » Гражданска
389 1 0

 

Егоизмът отвътре мъртви ни прави,
и слепи, за болката чужда,    
и за мръсната дреха на съвестта ни,
за честта, която събужда.  

 

Не разбрахме същността на бедата
от импулса на камъка хвърлен.
Дявол е скрит на човека в главата,
и в гнева му от пламък опърлен -

 

този "кон от дърво" срива устоя,
че доброто е във тъмна килия,
рухват стените на мнимата Троя,
вгледани в своя последен Месия.

 

Ала нас ли точно той ще спаси?!
Демонът злобно захранен,
за приемник най-ценен ни гласи.
Прокуден. Боже! Забравен.

© Иван Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??