4.10.2011 г., 18:43 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Друга
393 0 0

КРЪГОВРАТ

 

Седнах на пейка в градска градина

да се порадвам на хладината,

край мене доста млад народ мина,

жена наблизо мете с метлата.

 

Есенни сухи листа събира.

Младите бързат, почти тичат.

Есента пенсионери сбира,

уж че те в вестника си надничат.

 

А очите им през очилата

младо гледат, по младост въздишат,

но младостта им веч без възврата

отмина, добре, че още дишат.

 

Тъй един идва, друг си отива

истината на всеки позната.

Млади идват, стари си отиват-

това е в живота кръговрата.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??