24.02.2018 г., 0:16 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Любовна
396 0 1

Дъждът отново ще се върне
в някой облак, в някой час.
И земя отново ще обгърне
и цветята си, и нас.


На този неизбежен кръговрат
надявам се тъй сляпо,
че някога отново, пак,
след пролетта ще дойде лято,


след лятото ще дойде есен
и ти до мен ще долетиш,
въплътен,
в мелодия на тъжна песен
и пак до мене ще заспиш.


Ако никога не се завърнеш,
значи никога не си бил тук.
И другаде ще бъдеш,
с друга, ще си друг.


Тогава
нека този неизбежен кръговрат
ти върне всичко що на мен си дал.
Всичко, до последно, на инат.
Да ти върне,
без да го е жал.

© Весела Стефанова Всички права запазени

-

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??