7.02.2023 г., 11:05 ч.  

Кръговрат 

  Поезия » Пародии
361 0 0
Кръговрат 

 

Продажни политици обещават,

 

а за народа нищичко не правят

Само на избори за нас се сещат

 

и глава покорно те навеждат, 

 

дори в очите ни, не ни поглеждат. 

 

Щедро правосъдие раздават,

 

а после всичко бързичко забравят.

 

Като влязат в парламента пощуряват,

 

и все по-нагли започват те да стават.

 

А народа озлобен и гладен

 

все по-наивно му изглежда,

 

че парламентариста

 

живота му подрежда.

 

И тъй в този кръговрат,

 

депутата за избори се готви пак.

 

Отново в дневника поглежда

 

и своите мисли той подрежда,

 

че до избирателя ще трябва

 

пак да се нарежда.

 

 

 

 

Иван Стоянов 

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??