Продажни политици обещават,
а за народа нищичко не правят
.
Само на избори за нас се сещат
и глава покорно те навеждат,
дори в очите ни, не ни поглеждат.
Щедро правосъдие раздават,
а после всичко бързичко забравят.
Като влязат в парламента пощуряват,
и все по-нагли започват те да стават.
А народа озлобен и гладен
все по-наивно му изглежда,
че парламентариста
живота му подрежда.
И тъй в този кръговрат,
депутата за избори се готви пак.
Отново в дневника поглежда
и своите мисли той подрежда,
че до избирателя ще трябва
пак да се нарежда.
Иван Стоянов
© Иван Стоянов All rights reserved.