29.08.2013 г., 12:23 ч.

Кръговрат 

  Поезия
656 0 13

КРЪГОВРАТ

 

 

Видяхте ли края на август?

Аз го усетих.

След безкрайните му празници

от сутрин до вечер,

сред лумналите в страсти паркове,

навсякъде, където

Господ щедро е раздавал

песни на човека.

 

И сетне внезапната буря, видяхте ли?

Мен ме погуби.

Дъждът полетя и зашиба земята ни

с безсмислена лудост.

Отчаяно, сърцето ми се запремята,

както и на другите.

А всъщност това беше краят на лятото само.

Сън след пълнолуние.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??