КРЪГОВРАТ
Видяхте ли края на август?
Аз го усетих.
След безкрайните му празници
от сутрин до вечер,
сред лумналите в страсти паркове,
навсякъде, където
Господ щедро е раздавал
песни на човека.
И сетне внезапната буря, видяхте ли?
Мен ме погуби.
Дъждът полетя и зашиба земята ни
с безсмислена лудост.
Отчаяно, сърцето ми се запремята,
както и на другите.
А всъщност това беше краят на лятото само.
Сън след пълнолуние.
© Ангел Веселинов Все права защищены