28.11.2008 г., 22:28 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Философска
532 0 0

КРЪГОВРАТ

 

Как всичко бързо отминава...

и Времето и Радостта...

Догде зарадваш се на нещо -

то ето ти и пак беда.

 

Отлитат всекидневно дните -

от раждането до смъртта.

И само смисъл се намира -

ако осени те ЛЮБОВТА.

 

Тогава всичко е красиво

и всеки враг - приятел мил.

Светът около теб върти се

и всичко е безкраен пир.

 

Но всичко бързо отминава...

и ето те отново сам.

Току докоснал си звездите

и чул далечния им глас.

 

И този глас в теб остава -

разбрал ти смисъла му скрит,

че всичко бързо отминава,

но винаги оставаш Ти.

 

Ти Бог, и Ангел, и Лукави -

през всички свои земни дни.

Роден с любов, живял със песен -

умираш само - ТЯЛОМ ТИ.

 

И станал сам звезда далечна -

очакваш бъдещия ден,

когато друг - с любов безмерна,

ще разбере и теб...

© Гергана Спасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??